Med 17 m/sek rundt Lindesnes

Atle Staff og Thomas Nielsen har kjørt fra Arendal til Egersund – i vind opptil 17 m/sek og rufsete sjø, onsdag.

– Vi kjørte fra Arendal klokken 08 og møtte en del sjø utenfor Homborsund og Grimstad, og valgte å kjøre innakjærs fra Lillesand til Kristiansand gjennom Blindleia. På hele turen møtte vi to seilbåter og en redningsskøyte, forteller Staff fra Egersund, der gutta la til i 18-tiden.

Pit-stoppet i Kristiansand ble brukt for å bunkre, samt besøke forhandler HK Motorservice og som Atle selv sier, «tørke klær i tørketrommel» etter en del regn, før kursen ble satt mot Egersund. Forbruket har ligget på mellom 0,7-0,8 liter per nautiske mil.

– Det ble en tøff start rent værmessig, men båt og utstyr fungerer utmerket. Det å ha 12-tommers navigasjonsskjermer er nærmest et must på en slik tur, og gjør at vi slipper å bruke zoomen unødig og får bedre oversikt. I tillegg kunne jeg ønske meg Ullmann-stoler eller tilsvarende jockeyseter, forteller han.

Han beskriver bølgehøyden på det meste til å være på rundt fem meter. – Vi hadde stort sett vinden i ryggen fra nord-nord/vest, og lå og surfet på bølgene. Enkelte bølger ga oss 10 knop mer i fart, forteller han.

I morgen torsdag er planen å sette kursen mot Bergen, i det Staff forklarer som noe liknende forhold.