På jakt etter slepejolle?

Å ha med slepejolle på båttur eller -ferie kan være praktisk og en ekstra sikkerhet.

Det finnes flere båttyper som kan egne seg godt som slepejolle. I denne artikkelen finner du utvalget av nye, egnede båter til formålet, og noen tips på veien til hva du bør tenke på.

På Båtsøk.no finner du joller i flere byggematerialer og utforminger:
Gummibåt: En gummibåt har gjerne myk, oppblåsbar bunn/skrog og luftpongtonger som en RIB
RIB: En RIB har skrog i glassfiber eller aluminium, og pongtonger med luft
Glassfiber: Det finnes joller som er bygget i glassfiber
Polyetylen: Disse båtene er bygget i plastmateriale, som gjør at de tåler en støyt

Tenke på
– Håndtering i havn og underveis: Skal båten slepes eller skal du ha den i en daviter eller annet oppheng på båten? Skal du slepe så husk å bruke langt slepetau med strekkavlaster, og skal du bruke daviter e.l. må du passe på at lettbåtens vekt og lengde/bredde er innafor.

– Hvilket materiale skal lettbåten være i? For eksempel er gummibåt eller RIB svært godt egnet som lettbåt, iom. at de i prinsippet er omkranset av en stor, beskyttende fender. Dette gir også oppdrift, slik at de egner seg for flere personer. Ulempen er at pongtongene gjerne bygger en den plass innvendig.

– Lengde og bredde: Husk at jolla må kunne håndteres også i havn med mange båter, slik at den ikke dunker borti nabobåten eller tar unødvendig mye plass.

– Egner båten seg til å ro med? Hvis det er viktig, kan det være smart å sjekke ut.

– Motorstørrelse: Skal du ha med flere på tur og kjøre en lengre tur, må du kanskje ha en slepejolle som er godkjent for en viss motorstørrelse.

Gummibåter (med myk bunn/skrog)

RIB

Joller i Polyetylen

Gå til søkemotoren og filtrer selv