Nord Star 31+ Patrol – Vinner på sjø- egenskaper

En god sjøbåt har blitt bedre – på mange plan. Med siste tilskudd i familien viser finske Nord Star at de henger med på de moderne løsningene – samtidig som at de vinner på ett område.

Tekst: Vetle Børresen Foto: Kristian Eriksen

Utvalget av lukkede styrhusbåter har etterhvert blitt riktig stort og bredt – og er du god i å skille de ulike produsentene og typene fra hverandre, vil du finne en som passer dine behov og lommebok. I mange år har spesielt de finske styrhusbåtene med innenbordsmotor ligget i øverste kvalitets- og prissjikte, supplert med større volummerker som har entret segmentet med utenbordsmotorer på hekken.
Nord Star 31+ viser hva de finske båtbyggerne er gode for og markerer seg som en kjøremaskin med gode sjøegenskaper og komforten i behold.

Erstatter NS 30
Nye 31+ erstatter Nord Star 30 Patrol, som Båtens Verden prøvekjørte i 2017. Siden den gang har produsenten fornyet flere av modellene, og med 31+ gjør de også et nytt skrog, rokerer litt om på layouten om bord og presenterer et mer moderne formspråk, der noen av hovedelementene er limte ruter og skrogvindu for lugaren midtskips.


EgenannonseLikevel må det kunne sies at det er relativt like planløsninger for denne typer av styrhusbåter – som fungerer aldeles utmerket og muliggjør bruk utover bare sjøetapper og til transport. Mange har fått øynene opp for konseptet med lukket styrhus i røft vær og for alle årstider og en svært god bevegelighet på dekk. På taket kan du feste vannsportleker og kajakk om du vil, og båten håndteres lett av en person. Det blir som en helårs opplevelsesplattform, og det eneste du må ofre er solsenga og vind i håret.

Siden den gang har produsenten fornyet flere av modellene, og med 31+ gjør de også et helt nytt skrog, rokerer litt om på layouten om bord og presenterer et mer moderne formspråk.

Bevegelighet
Bevegelighet og tilgjengelighet blir viktige stikkord å fremheve. Badeplattformen har inspeksjonsluke til drev(ene) og reelle fenderholdere til 6 fendere. Akterdekket har nå fått heldekkende tak med solcellepanel som standard og en fast L-sofagruppe med stuveplass. I tillegg kan du supplere med løst eller fastmontert bord, samt skipperstoler etter ønske…

Hytta er plassert i senter med reelle, brede dollbord uten trappetrinn helt frem til baugen. Det føles trygt å bevege seg takket være høye rekker, og midtskips ved sidedørene kommer en genial løsning. Her har Nord Star laget åpning i rekka og nedfelt skrogside. Med et kryssholt plassert her, går longsidetortøyning som en drøm for en person.
Lyst og oversiktlig
Styrhuset har skyvedører fra begge sider og akter. Salongen rommer fem-seks personer, og bordet kan heises i taket for bedre bevegelighet – og akkurat…..

Hele denne artikkelen og alle bilder kan du se i Båtens Verden nr. 5-2020. Lyst på flere slike prøvekjøringer? Du kan abonnere her!

vetle@batensverden.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *