Skandinavias største, flytende båtmesse

Båter i Sjøen arrangeres på Aker Brygge fra 1. til 4. september. Årets messe blir rekordstor med et særdeles bredt utvalg av motor- og seilbåter helt opp til over 70 fot.

Her finner du en oversikt over båter som stilles ut på messen. Vi tar forbehold om feil i oppføringene og i utvalget.

Lad opp til tidenes Båter i Sjøen med Båtsøk.no og Båtens Verden

 
 

FORESPØR VISNING UNDER MESSEN

Det blir folksomt under årets Båter i Sjøen. Med Båtsøk kan du forespørre visning av båt under messen. Klikk på Forespør visning på båten du ønsker å se, og vi sender henvendelsen til aktuell utstiller.

Utforsk båtene som stilles ut

CABINCRUISER

Hytte på sjøen

Ønsker du å ta med hele familien eller bare din kjære på eventyr, bytte nabo og omgivelser akkurat når du vil, er cabincruiseren «hytte på sjøen» – ofte med akkurat samme komfort som hjemme.

Cabincruiser er i denne sammenheng en vid båttype som kan deles i flere underkategorier. Når du først har bestemt deg for å bruke båten som en hytte, dra på båtferie og ha god komfort om bord, kan du begynne å se nærmere på en rekke typer av bobåter.

SEILBÅT

Bruk naturkreftene og seil av gårde

Seiling er både miljøvennlig og sporty – og det finnes en rekke seilbåttyper på markedet.

Med seilbåt bruker du vinden, seil og mast som motor. De fleste seilbåter har også innenbords eller utenbords motor for vindløse dager og manøvrering i havn. Seilbåt er en vid båttype, og innenfor seilbåt finner vi flere ulike typer. Fra mindre seiljoller for lek og regatta til boseilbåter og båter du kan seile jorden rundt med.

BOW RIDER

2 sosiale soner

Bow rider er båter for dagstur med vindskjerm i hele båtens bredde og gjerne to sittesoner – en forut i baugen og en akterut.

En bow rider likner på skjærgårdsjeepen, men har gjerne en større vindskjerm som beskytter for vind og vær. Denne gir også bedre muligheter for en kalesje. Bow rideren kan også minne om en daycruiser uten lugar. I baugområdet er det gjerne sitteplasser, mulighet for å lage til en solseng – eller stuveplass.

RIB

RIB – nær elementene

RIB (rigid-inflatable boat) er enkelt forklart en gummibåt med hard bunn/skrog – enten i glassfiber eller aluminium. Det gir nærhet til sjøen, trygge sjøegenskaper og enkelt bruk.

Takket være en stor beskyttende pongtong rundt båten kan RIB også være et godt førstegangskjøp – for du har i prinsippet en stor fender rundt hele båten. Pongtongen sørger også for at båten blir stabil i sjøen.

STYRHUSBÅT

Steng været ute

I en pilothouse-/styrhusbåt kan du stenge været ute og åpne for helårsbruk – og andre fritidsaktiviteter som fiske.

Med styrhus kan du lukke vær og vind ute, men samtidig åpne dører og luker når solen steker. Slike båter er spesielt godt egnet for hobbyfiske og helårsbruk, men den siste tiden har vi sett en trend i at båtene utstyres, innredes og designes for normalt familiebruk også.

DAYCRUISER

Overnatt om bord

En daycruiser gir deg mulighet til å nyte solfylte dager og søvnige netter med egen kabin under dekk.

Daycruiseren er en åpen båt med beskyttende vindskjerm og en kabin under dekk – som avhengig av båtstørrelse kan ha toalettfasiliteter. Båttypen egner seg dermed bra som solskinnsbåt for dagsturer til overnattingsturer. Du sitter godt beskyttet og lunt i en cockpit med sosial sittegruppe akterut.

SKJÆRGÅRDSJEEP

Lett & allsidig

En skjærgårdsjeep er allsidig, åpen og enkel å håndtere. Den egner seg derfor spesielt bra til utflukter på flotte sommerdager – og til vannsport.

Skjærgårdsjeepen har gjerne sosiale sittegrupper akter og i baugen, og en konsoll i midten – enten midt- eller sidestilt. Båttypen er gjerne litt rimeligere enn bow rider og daycruiser.

JOLLE

Mye båtglede i jolla

Jolla er ofte enkelt utformet – men gir masse enkel båtglede! Båttypen egner seg til skjærgårdsutflukter og fiske.

Jolle er enkelt sagt den minste båttypen i lengde og bredde. De fås både med og uten styrekonsoll og åregafler. Flere joller egner seg godt til roturer, fiske og skjærgårdsturer.

Båtnyheter på messa

Alle båter på messa